't Kirkeveldsje, BredeSchool Schimortera en Stichting Innovo

Logo KirkeveldsjeBasisschool 't Kirkeveldsje is een katholieke basisschool. De naam van onze school 't Kirkeveldsje is gekozen omdat de school gebouwd is in een gebied dat vroeger zo genoemd werd.
Het gebouw ligt in het centrum van het dorp en heeft twaalf groepslokalen. Doordat we een behoorlijk stuk van de weg afliggen, is het een rustige locatie. Naast het gebouw ligt de sportzaal die eigendom is van de gemeente en die wij als gymlokaal gebruiken.
Het gebouw bestaat uit drie compartimenten die met elkaar verbonden zijn. Wij hebben één compartiment ingericht voor ieder cluster. Elk cluster heeft zijn eigen ingang en een gemeenschappelijke ruimte. Sommige ruimtes worden door verschillende participanten van de BredeSchool gebruikt.

In het logo van onze school staan een appel en een peer. Deze staan ook als kunstobject op de speelplaats.
De appel en peer zijn gekozen als verwijzing naar de landelijke omgeving van ons dorp.

Logo Brede SchoolVanaf september 2009 is de school een van de participanten van de BredeSchool Schimortera. De naam van het gebouw werd bedacht door kinderen uit Schimmert. De naam vindt zijn oorsprong in het verleden van het kerkdorp. Schimortera is een van de oudst bekende schrijfwijzes van het huidige Schimmert. De naam vinden we onder andere terug in oude geschriften uit 847 van de abdij van Reims (Noord-Frankrijk), die bezittingen had in ‘Schimortera’ en omgeving. Lees over de BredeSchool meer onder het kopje BredeSchool.

Onze school hoort bij Stichting Innovo. Stichting INNOVO is een stichting voor katholiek onderwijs.
In totaal zorgen ongeveer 1.200 INNOVO medewerkers dagelijks voor onderwijs aan ongeveer 11.000 leerlingen, verdeeld over 53 scholen, waaronder 48 scholen voor basisonderwijs, 2 scholen voor speciaal basisonderwijs en 3 scholen voor (voorgezet) speciaal onderwijs. Het verzorgingsgebied van INNOVO strekt zich uit over Zuid- en Midden-Limburg en is verdeeld over 16 verschillende gemeenten.

Alle informatie betreffende Innovo en uitgebreidere informatie rondom een onderwerp kunt u  vinden op de website van Innovo:www.innovo.nl