U bent hier

Stichting El Manguare

 

Klik hier voor het laatste nieuws

In Nederland móet ieder kind naar school. Maar eigenlijk klinkt het beter als we zeggen: in Nederland mág ieder kind naar school. Want leren is niet alleen leuk, het is ook goed voor je. Het helpt je om op eigen benen te staan en om later, als je groot bent, een leuke baan te vinden. Dat is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Sommige kinderen groeien op in bittere armoede, zonder kansen op een goede toekomst. Die kinderen willen we graag helpen. We zijn een band aangegaan met Stichting El Manguare.

Een van de vrijwilligers van de stichting El Manguaré is Mariëlle Pepels. Zij heeft ooit als juffrouw op onze school gewerkt. Nu woont en werkt ze in Peru.
 
Marielle Pepels: lerares basis- en speciaal onderwijs, woont sinds het jaar 2006 in Iquitos, voorheen belast met het onderwijs van de kinderen van het Kinderhuis Arco Iris in Iquitos en het opzetten van een efficiënt  onderwijssysteem op scholen buiten het Kinderhuis.
 
 
Een keer per jaar vragen we jullie een kleine bijdrage voor juffrouw Marielle en haar kindertjes in Peru. Door onze steun kunnen die kinderen naar school. Zo helpen we ze op weg naar een beter leven. Elk jaar bedenken we een moment om geld bij elkaar te halen. Wil je weten wie we helpen? Kijk dan op www.elmanguare.nl 

Bezoek van Stichting El Manguaré

Donderdag 16 februari 2012 hebben de groepen 3 tot en met 5 informatie over Stichting Manguaré gekregen. Veerle Driessen uit groep 8 van schooljaar 2011-2012 maakte een verslag van de presentatie.  Dat kunt u lezen als u haar bijlage onder aan deze pagina opent. De reacties van andere leerlingen zijn hieronder te lezen. In de bijlage vindt u een verslag geschreven door de Stichting zelf. Wilt U de Stichting financieel steunen, kijk dan ook in de lijst van bijlagen.

Op 16 februari kregen we van 2 mensen informatie over Peru. Dit was voor het project ‘Reis rond de wereld’. Het ging vooral over de scholen en hoe ze wandelden over paadjes die gewoon van een paar planken gemaakt waren.
Jurre, groep 7

Ik vond het een hele interessante presentatie. Ik vind het goed dat ze laten zien waar ons geld naartoe gaat. En dat ze laten zien hoe het er in Peru aan toe gaat.
Dino, groep 6

We hebben vandaag een presentatie gekregen over Peru. Het was heel interessant hoe de mensen daar leven.
Mirre, groep 6

In Peru zijn de meeste mensen arm. Er is vaak niet genoeg geld.
Lara, groep 6

Niet alle kinderen in Peru kunnen naar school. In Peru zijn de meeste mensen arm.
Lynn, groep 6